Tervetuloa
Ratikka-aikaan!

Ajankohtaista

Artikkelit

Ratikan taide

Lajinsa ensimmäinen

Ratikka-aika -verkkojulkaisu valottaa sinulle Tampereen Ratikka-arkea ja kertoo tarinoita niin matkustajien kuin Ratikan tekijöidenkin näkökulmasta. Hyppää kyytiin!

Millaista on elämä ratikkakaupungissa?

Ratikka muuttuu silmiemme edessä suunnitelmista tamperelaisten arjeksi. Alta löydät artikkeleita monesta näkökulmasta ja pääset seuraamaan Ratikan elämää niin somessa kuin mediassakin.

Instagram-kuva käyttäjältä tampereen_ratikka

Tasan 7 vuotta sitten tehtiin historiaa, kun Tampereen kaupunginvaltuusto äänesti raitiotien rakentamisen puolesta äänin 41 - 25. Päätöksen myötä raitiotien ensimmäisen vaiheen rakentaminen aloitettiin keväällä 2017. 🚋💪 Seitsemässä vuodessa on ehtinyt tapahtua: raitiotien ykkösosan ja 2A-osan (Pyynikintorilta Santalahteen) valmistumisen lisäksi osan 2B (Santalahdesta Lentävänniemeen) rakennustyöt ovat käynnissä. Liikennöinti Lentävänniemeen alkaa 7.1.2025. 😍🙌 Myös järjestelmän laajeneminen seudulliseksi etenee. Tampereen kaupungin ja Pirkkalan kunnan valtuustot tekivät huhtikuussa myönteiset päätökset Pirkkala-Linnainmaa -raitiotien kehitysvaiheen aloittamisesta. Hyppää mukaan Ratikan matkalle ja katso videolta, miltä ykkösosan tekeminen näytti aina päätöksenteosta koeajoihin ja matkustajien kyytiin pääsyyn asti. ❤ @raitiotieallianssi @tamperekaupunki Video: Pasi Tiitola/Tampereen Raitiotie Oy & Kimmo Vallden/Raitiotieallianssi #TampereenRatikka #tampere #ratikanmatka #ratikkaaika

Tampereen Ratikka (@tampereen_ratikka) julkaisi Instagramissa