Tervetuloa
Ratikka-aikaan!

Ajankohtaista

Artikkelit

Ratikan taide

Lajinsa ensimmäinen

Ratikka-aika -verkkojulkaisu valottaa sinulle Tampereen Ratikka-arkea ja kertoo tarinoita niin matkustajien kuin Ratikan tekijöidenkin näkökulmasta. Hyppää kyytiin!

Millaista on elämä ratikkakaupungissa?

Ratikka muuttuu silmiemme edessä suunnitelmista tamperelaisten arjeksi. Alta löydät artikkeleita monesta näkökulmasta ja pääset seuraamaan Ratikan elämää niin somessa kuin mediassakin.

Instagram-kuva käyttäjältä tampereen_ratikka

Mitä nämä eliöt ovat ja miten ne liittyvät Ratikkaan? 🐲🐸🚋 Tampereen Ratikan reitti laajenee Santalahdesta Lentävänniemeen tammikuussa 2025. Uuden rataosuuden päätepysäkille Pyhällönpuistoon tulee Toûa Heinosen ja Julia Kukkosen yhteisöllinen taideteos, joka sulautuu ympäröivään luontoon ja ilahduttaa ihmisten arkea. Taideteokseen tulee 20 pientä teräksistä eliöveistosta, jotka pohjautuvat alueen asukkaiden ja kaupunkilaisten luomiin kuvitteellisiin eliöihin, tuoden yhteen koko alueen mielikuvituksen. 😍🧚 ♀️ Elo-syyskuussa asukkaat pääsivät tarinoiden pohjalta kuvittelemaan, piirtämään ja muovailemaan eliöitä taidetyöpajoissa Lentävänniemen ostarilla, jossa syntyi tuhatpäinen joukko eriskummallisia ja valloittavia yksilöitä. 🦎🐢🐛 💡 Mitä teoksen seuraavassa vaiheessa tapahtuu? 💡 Seuraavaksi taiteilijat ryhtyvät yhdistelemään ja jalostamaan näiden työpajoissa luotujen eliöiden piirteitä ja ominaisuuksia ja muotoilemaan sitten näistä mielikuvituksellisista lajeista varsinaiset mallit pysäkin ympäristöön levittäytyvää veistoskokonaisuutta varten. Mitä haluaisit tietää taideteoksen eri vaiheista? @heinonenkukkonen @freizimmer #TampereenRatikka #ratikantaide #lentävänniemi #yhteisötaide

Tampereen Ratikka (@tampereen_ratikka) julkaisi Instagramissa