Tervetuloa
Ratikka-aikaan!

Ajankohtaista

Artikkelit

Ratikan taide

Lajinsa ensimmäinen

Ratikka-aika -verkkojulkaisu valottaa sinulle Tampereen Ratikka-arkea ja kertoo tarinoita niin matkustajien kuin Ratikan tekijöidenkin näkökulmasta. Hyppää kyytiin!

Millaista on elämä ratikkakaupungissa?

Ratikka muuttuu silmiemme edessä suunnitelmista tamperelaisten arjeksi. Alta löydät artikkeleita monesta näkökulmasta ja pääset seuraamaan Ratikan elämää niin somessa kuin mediassakin.

Instagram-kuva käyttäjältä tampereen_ratikka

Millaista on työ Ratikan parissa? 🤔 🚋 Liikenteenohjaaja Paavo Mäntylä VR:ltä työskentelee raitioliikenteen ohjauskeskuksessa. Tuttavallisemmin ROK-nimellä kutsuttu keskus sijaitsee Ruskossa Tampereen Ratikan varikolla. Ohjauskeskuksessa ollaan töissä 24 tuntia 7 päivää viikossa ja sieltä ohjataan kaikkea toimintaa: Ratikkaliikennettä, sähkörataa eli ajolankojen toimintaa ja kuljettajien työnjohtoa. 💡🚋 Paavo aloitti työnsä Ratikan parissa ensin kuljettajana ja jatkoi muutaman kuukauden kuluttua liikenteenohjaajan koulutukseen. Ratikalla työskentelyssä hän pitää eniten siitä, että saa käyttää hoksottimia: liikenteenohjaajien on oltava kirjaimellisesti kartalla koko liikennetilanteesta poikkeustilanteiden varalta. ⭐ RATIKANTEKIJÄT: Q&A ⭐ Ratikantekijät-juttusarjassa pääset kurkkaamaan kulisseihin ja siihen, millaisia työtehtäviä meillä on. Parasta on, että sinä saat päättää, mitä ratikantekijöiltä kysytään! 💯 Mitä haluaisit tietää liikenteenohjaajan työstä? Kysy Paavolta tarinan laatikon kautta 👆 tai esitä kysymys alla 👇. Vastaamme ensi viikolla! @vrmatkalla #TampereenRatikka #raitiovaunu #ratikka #ratikantekijät #liikenteenohjaus #liikennöinti #ohjauskeskus

Tampereen Ratikka (@tampereen_ratikka) julkaisi Instagramissa