Tervetuloa
Ratikka-aikaan!

Ajankohtaista

Artikkelit

Ratikan taide

Lajinsa ensimmäinen

Ratikka-aika -verkkojulkaisu valottaa sinulle Tampereen Ratikka-arkea ja kertoo tarinoita niin matkustajien kuin Ratikan tekijöidenkin näkökulmasta. Hyppää kyytiin!

Millaista on elämä ratikkakaupungissa?

Ratikka muuttuu silmiemme edessä suunnitelmista tamperelaisten arjeksi. Alta löydät artikkeleita monesta näkökulmasta ja pääset seuraamaan Ratikan elämää niin somessa kuin mediassakin.

Nyt tarkkana! Raitiovaunuvalojen toiminta

Liikenne on yhteispeliä, ja sen sujuvuus syntyy toisten huomioon ottamisesta ja sääntöjen noudattamisesta. Ratikka on Tampereen liikenteessä täysin uusi väline, joka vaikuttaa ennen pitkää kaikkien liikkumiseen. Testiraitiovaunu alkaa liikkua Tampereella, Hervannan ja Turtolan välillä, maaliskuun puolivälistä. Nyt on oikea aika kerrata liikennesäännöt. Näkyvin uusi asia Tampereen katukuvassa - itse Ratikan lisäksi - on raitiovaunuvalot, joilla muuta liikennettä ohjataan Ratikan esteettömän kulun turvaamiseksi. Raitiovaunuvalo antaa Ratikalle etusijan myös kiertoliittymässä. Raitiovaunuvalo on kolmion muotoinen opastin, jossa on ylhäällä kaksi punaista valoa ja alhaalla yksi keltainen valo. 1. Kun opastin näyttää nopeasti vilkkuvaa keltaista valoa, se kehottaa tiellä liikkujia erityiseen varovaisuuteen. 2. Auto tulee pysäyttää, kun kiinteä keltainen valo syttyy 3-5 sekunniksi jos sen pystyy tekemään turvallisesti. 3. Risteykseen ei saa missään tapauksessa ajaa, kun kaksi punaista valoa alkaa vilkkua, sillä Ratikka tulee. 4. Kun Ratikka on mennyt, raitiovaunuvalo vilkuttaa vielä muutaman sekunnin keltaista, sen jälkeen valot sammuvat ja liikenne jatkuu tuttujen sääntöjen mukaan. Ollaan yhdessä tarkkoja liikenteessä! Lue lisää: https://www.tampereenratikka.fi/tampereen-ratikka/liikenneturvallisuus/ #TampereenRatikka

https://youtube.com/watch?v=eK3OeIyK-rQ