Tervetuloa
Ratikka-aikaan!

Ajankohtaista

Artikkelit

Ratikan taide

Lajinsa ensimmäinen

Ratikka-aika -verkkojulkaisu valottaa sinulle Tampereen Ratikka-arkea ja kertoo tarinoita niin matkustajien kuin Ratikan tekijöidenkin näkökulmasta. Hyppää kyytiin!

Millaista on elämä ratikkakaupungissa?

Ratikka muuttuu silmiemme edessä suunnitelmista tamperelaisten arjeksi. Alta löydät artikkeleita monesta näkökulmasta ja pääset seuraamaan Ratikan elämää niin somessa kuin mediassakin.

Tervetuloa Ratikka-aikaan!

Ratikka-aika alkaa Tampereella 9.8.2021, kun Tampereen Ratikan kaupallinen liikennöinti aloitetaan. Me tamperelaiset olemme saaneet - ja saamme - esimakua tulevasta Ratikka-ajasta useaan otteeseen jo ennen sitä. Uusi, tänään avattu, Ratikka-aika -verkkojulkaisumme on perustettu, jotta Sinä voisit lukea Ratikan kuulumiset ensimmäisenä ja kootusti - jo ennen Ratikka-ajan alkua.

Tampereen Ratikan Maketti-näyttely Tampere-talossa helmikuussa 2019
Tampere-talossa helmikuussa 2019 järjestetty Tampereen Ratikan Maketti-näyttely antoi tamperelaisille esimakua tulevasta Ratikka-ajasta. Kuva: Sari Mäkelä

Tampereella päästiin virittäytymään ensimmäisen kerran ratikkatunnelmaan Ratikkapäivässä kesäkuussa 2017. Tapahtumassa juhlittiin raitiotien rakentamisen aloitusta. Helsinkiin matkalla ollut tuliterä raitiovaunukin poikkesi Keskustorilla ja tarjosi tamperelaisille mahdollisuuden ottaa tuntumaa ratikalla matkustamiseen. Myös Tampereen raitiotieprojekti-infoa tarjoileva Ratikka-Nysse esittäytyi yleisölle. Ratikan tuleminen osaksi Tampereen katukuvaa alkoi konkretisoitua.

Suunnitelmien todeksi tuleminen otti tuulta alleen viimeistään siinä vaiheessa, kun tamperelaiset pääsivät äänestämään Ratikan väristä ja kuosisuunnittelijasta sekä tutustumaan Ratikan mallikappaleeseen Maketti-näyttelyssä (Maketti-näyttely on muuten auki vuoden loppuun asti keskiviikkoisin ja torstaisin klo 13-19). Yhtenä Tampereen Ratikan kehittämisen pääperiaatteena onkin alusta asti ollut tarjota tamperelaisille aktiivisesti mahdollisuuksia ottaa osaa siihen työhön. Ratikasta halutaan tehdä aidosti tamperelainen ja tamperelaisia palveleva kulkuväline. Ilahduttavinta on se, että Ratikka todella kiinnostaa ja innostaa antamaan palautetta ja kehitysideoita.

Mistä Ratikka-aiheesta sinä haluaisit lukea artikkelin verran? Ota yhteyttä niin viritetään yhdessä kellot Ratikka-aikaan!

Ilahduttavaa on sekin, että ratikkahanke etenee suunnitellusti. Vähän yli puolet projektiajasta on kulunut ja 58 % rakentamisesta on jo valmiina. Hervannan raitiovaunuvarikkoa rakennetaan vinhaa vauhtia, jotta se on tammikuussa valmis vastaanottamaan Tampereen prototyyppiraitiovaunun. Aikataulussa pysyminen on vaatinut jo monen asian lukitsemista, mutta edessä on vielä monta tilaisuutta vaikuttaa ja ottaa tuntumaa tulevaan Ratikka-aikaan.

Yksi mahdollisuutesi vaikuttaa on tämä uusi Ratikka-aika -verkkojulkaisumme. Ammattitoimittajamme tutustuu Ratikkaan pintaa syvemmältä ja metsästää vastauksia tamperelaisia eniten askarruttaviin kysymyksiin. Tulossa on tietoa mm. Ratikalla matkustamisesta, liikennöinnin aloittamisen vaiheista, Ratikan viherratkaisuista, Ratikan vaikutuksista joukkoliikenteeseen ja liikennejärjestelyihin, Ratikan taiteen suunnitelmista sekä tietenkin siitä, miltä Tampere tulee näyttämään, kun rakennustyöt valmistuvat. Pohdimme Ratikka-aikaa myös tamperelaisten ja paikallisten yrittäjien kanssa. Mistä Ratikka-aiheesta sinä haluaisit lukea artikkelin verran? Ota yhteyttä niin viritetään yhdessä kellot Ratikka-aikaan!

P.S. Olethan huomannut, että sivustollamme tampereenratikka.fi on Usein kysyttyä -osio? Jos et löydä vastausten seasta tietoa mieltäsi askarruttavasta asiasta, voit kirjoittaa samalle sivulle kysymyksesi.

Sari Mäkelä, Tampereen Raitiotie Oy:n viestinnän asiantuntija
Sari Mäkelä toimii Tampereen Raitiotie Oy:ssä viestinnän asiantuntija ja vastaa Tampereen Ratikan käyttöönoton viestinnästä. Kuva: Laura Vanzo

Ratikkaterveisin,
Sari Mäkelä
Viestinnän asiantuntija
Tampereen Raitiotie Oy
sari.makela (at) tampereenraitiotie.fi