Tervetuloa
Ratikka-aikaan!

Ajankohtaista

Artikkelit

Ratikan taide

Lajinsa ensimmäinen

Ratikka-aika -verkkojulkaisu valottaa sinulle Tampereen Ratikka-arkea ja kertoo tarinoita niin matkustajien kuin Ratikan tekijöidenkin näkökulmasta. Hyppää kyytiin!

Millaista on elämä ratikkakaupungissa?

Ratikka muuttuu silmiemme edessä suunnitelmista tamperelaisten arjeksi. Alta löydät artikkeleita monesta näkökulmasta ja pääset seuraamaan Ratikan elämää niin somessa kuin mediassakin.

Tuulensuun korttelijuhlaa vietetään lauantaina 24. elokuuta

Tampereelle rakennetaan raitiotietä ja samalla kaupunki saa myös täysin uuden Hämeenkadun. Raitiotieallianssi uudistaa ratikkatöiden yhteydessä Hämeenkadun jalkakäytävät, maanalaisen kunnallistekniikan sekä katuvalaistuksen. Pääkatumme raitiotiekortteleista saatiin kesäkuussa ensimmäisenä valmiiksi Tuulensuu. Valmista katuosuutta juhlistetaan Tuulensuussa koko perheen maksuttomalla tapahtumalla lauantaina 24.8. klo 12-16.

Tuulensuun korttelijuhlaa vietetään elokuun 24. päivä

Tuulensuun korttelijuhlassa yleisö pääsee nauttimaan korttelin yritysten ainutlaatuisista tarjouksista, musiikista, ohjelmasta lapsille ja loppukesän tunnelmasta. Tapahtumassa tarjotaan samalla tietoa raitiotien rakennustöiden etenemisestä ja vuonna 2021 Tampereella alkavasta Ratikka-ajasta.

– Raitiotien rakentaminen etenee suunnitelmien mukaan – tavoiteaikataulussa ja budjetissa. Rakennustyöt ovat herättäneet tamperelaisissa monenlaisia tunteita ja Tampereen keskustan palveluiden parissa liikkuminen on vähentynyt jonkin verran töiden seurauksena. Viimeistään nyt, kun Hämeenkadun ensimmäinen katuosuus on saatu valmiiksi, on mielestämme juhlan paikka, Tampereen kaupungin raitiotien kehitysohjelman projektipäällikkö Antti Haukka

– Korttelimme valmistuminen on vaikuttanut positiivisesti myymälämme tunnelmaan ja asiakasvirratkin ovat alkaneet elpyä. Mielestämme on todellakin syytä juhlistaa rakennustöiden valmistumista kaikille avoimella tapahtumalla, Hildenin kauppias Erika Hilden sanoo.

Tänä vuonna järjestetään myös kaksi muuta korttelijuhlaa uuden Hämeenkadun kunniaksi.

– Tulemme järjestämään vastaavia tapahtumia tänä vuonna vielä pariin otteeseen, kun muita katuosuuksia valmistuu. Olemme korttelien yrityksiin ja asukkaisiin yhteydessä ja tiedotamme korttelijuhlien ajankohdista lähempänä, Haukka lupaa.

Korttelijuhlien tuottamisesta vastaavat Tampereen kaupungin raitiotien kehitysohjelma yhdessä Tampereen Raitiotie Oy:n ja Raitiotieallianssin kanssa. Tapahtumat tuottavat Tampere Tunnetuksi ry ja Nem Agency Oy yhdessä Pirfest ry:n kanssa.

– Tartuimme innolla haasteeseen luoda uuden Hämeenkadun korttelijuhlille yhtenäinen tapahtumakonsepti, Nem Agencyn toimitusjohtaja Rowan Rafferty iloitsee.

Tapahtuman tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin elokuussa. Pirfest ry:n kulttuurifestivaalien verkoston tapahtumat tarjoavat tapahtumissa ohjelmaa.

– Odotamme kovasti Ratikka-ajan alkamista. Siksi olimme Tampereen Raitiotie Oy:öön yhteydessä halustamme toteuttaa jonkinlainen tapahtumakokonaisuus ratikoissa tai pysäkeillä rakennusvaiheessa tai liikennöinnin alettua. Otimme ilolla vastaan mahdollisuuden olla mukana korttelijuhlissa. Ensimmäiseen korttelijuhlaan ohjelmaa tuottaa Maailmantango-festivaali, Pirfest ry:n toiminnanjohtaja Tiina Kuusisto valottaa.
Bussiliikenne ohjataan Tuulensuun korttelijuhlan ajaksi poikkeusreitille. Bussiliikenteestä tiedotetaan tarkemmin lähempänä tapahtumaa.

Lisätietoa:

Tuulensuun korttelijuhla Facebookissa: https://www.facebook.com/events/474677263095754/