Tervetuloa
Ratikka-aikaan!

Ajankohtaista

Artikkelit

Ratikan taide

Lajinsa ensimmäinen

Ratikka-aika -verkkojulkaisu valottaa sinulle Tampereen Ratikka-arkea ja kertoo tarinoita niin matkustajien kuin Ratikan tekijöidenkin näkökulmasta. Hyppää kyytiin!

Millaista on elämä ratikkakaupungissa?

Ratikka muuttuu silmiemme edessä suunnitelmista tamperelaisten arjeksi. Alta löydät artikkeleita monesta näkökulmasta ja pääset seuraamaan Ratikan elämää niin somessa kuin mediassakin.

Instagram-kuva käyttäjältä tampereen_ratikka

Ratikka-arki on alkanut – Muista nämä asiat! 🚋 Ratikka-ajan alkaminen on tuonut kaupungissa liikkuville uutta muistettavaa ja huomioitavaa. Nämä muutamat perusasiat haltuun ottamalla varmistat sujuvan Ratikka-arjen. 1. Vahvista aina matkaoikeutesi lippulaitteella 🎟 Ratikassa tulee aina vahvistaa matkaoikeus lippulaitteella. Ratikan jokaisessa moduulissa on kaksi lippulaitetta. Nysse-liikenteessä liikkuu Tampereen kaupungin tarkastajia, joilla on oikeus määrätä 80 euron tarkastusmaksu. 2. Pidä kiinni 🤝 Pidä aina kiinni tangosta tai lenkistä, kun seisot Ratikassa. Varmista, että otat tukea maksaessasi tai liikkuessasi Ratikassa. 3. Jos Ratikalla matkustaminen askarruttaa, kysy ❓ Nyssen asiakaspalvelu auttaa kaikissa Ratikalla matkustamiseen liittyvissä kysymyksissä. Osassa Ratikoista on matkustamon puolella myös vaunuvastaavana toimiva raitiovaunun kuljettaja, jolta voit kysyä mitä tahansa Ratikkaan liittyvää. 4. Voit avata oven painamalla oven Nysse-nappia 👉 Ratikka pysähtyy automaattisesti joka pysäkillä ja pääsääntöisesti kuljettaja avaa pysäkeillä ovet. Hiljaiseen aikaan tai keliolosuhteiden niin vaatiessa kuljettaja ei avaa automaattisesti ovia vaan matkustaja voi itse avata sen Nysse-nappia painamalla. 5. Käytä SOS-nappia jos tilanne sitä vaatii 🚨 Ratikoissa on SOS-nappi hätätilanteita varten. Jos vaunussa tapahtuu esimerkiksi vakavaa häiriköintiä, avaa SOS-napilla yhteys kuljettajaan. Hän kutsuu tarvittaessa apua paikalle. 6. Älä oleskele kiskoilla – Ylitä raitiotie aina varoen ⚠ Uudet ja siistit rata-alueet ovat kauniita katsella, mutta ne on tarkoitettu vain Ratikoille. Rata-alueella oleskelu on kiellettyä ja siitä voidaan myös sakottaa. Tässä on kyse sekä sinun että Ratikan kyydissä olevien ihmisten turvallisuudesta. @nysse.fi 📸: Laura Vanzo / @visittampereofficial #TampereenRatikka #Tampere #ratikka #liikennöinti #raitiovaunu #joukkoliikenne #ratikantarina #ratikkaaika #tram #tramway #omatampere #visittampere

Tampereen Ratikka (@tampereen_ratikka) julkaisi Instagramissa