Tervetuloa
Ratikka-aikaan!

Ajankohtaista

Artikkelit

Ratikan taide

Lajinsa ensimmäinen

Ratikka-aika -verkkojulkaisu valottaa sinulle Tampereen Ratikka-arkea ja kertoo tarinoita niin matkustajien kuin Ratikan tekijöidenkin näkökulmasta. Hyppää kyytiin!

Millaista on elämä ratikkakaupungissa?

Ratikka muuttuu silmiemme edessä suunnitelmista tamperelaisten arjeksi. Alta löydät artikkeleita monesta näkökulmasta ja pääset seuraamaan Ratikan elämää niin somessa kuin mediassakin.

Instagram-kuva käyttäjältä tampereen_ratikka

Melkoinen lumimyräkkä, mutta Ratikka se vaan kulkee! ❄ ☃ Meiltä kysytään usein, miten Ratikka selviytyy hurjassa talvisäässä. Kysyimme asiaa radan kunnossapidolta! “Kiirettä pitää näin jatkuvan lumisateen alla, mutta kaikki tarvittavat lumityöt on ehditty tehdä. Olemme tänä talvena lisänneet konekantaa ja kehittäneet laitteita ja työmenetelmiä viime talven kokemuksien perusteella. Näistä lumisateista selvittiin radalla hyvin, eikä suurempia ongelmia ilmennyt. Ratikat ovat liikkuneet ilman ongelmia eikä suistumisia ole tapahtunut”, kertoo kunnossapitopäällikkö Santeri Heinonkoski NRC Groupilta. 💪🙌 Radan talvikunnossapitoon kuuluu pysäkkien ja radan auraus, uran puhdistaminen jäästä ja hiekasta sekä liukkauden torjuminen pysäkeillä. Sekaliikennekaistojen lumityöt hoidetaan yhdessä @tampereeninfra kanssa. Radan lumityöt tehdään pääosin harjaamalla ja kunnossapidolla onkin neuvo kaupunkilaisille: “Harjatessa kuljettajan näkyvyys on heikko, joten koneeseen on syytä pitää turvaetäisyys”, muistuttaa Santeri. 🧹🚜 Tiesitkö, että radan lumitöissä on öisin liikkeellä jopa kymmenen konetta? 🌨🌛 Kuvat: Santeri Heinonkoski @nrcfinland #TampereenRatikka #kunnossapito #talvi #talvikunnossapito #Tampere #raitiotie

Tampereen Ratikka (@tampereen_ratikka) julkaisi Instagramissa