Tervetuloa
Ratikka-aikaan!

Ajankohtaista

Artikkelit

Ratikan taide

Lajinsa ensimmäinen

Ratikka-aika -verkkojulkaisu valottaa sinulle Tampereen Ratikka-arkea ja kertoo tarinoita niin matkustajien kuin Ratikan tekijöidenkin näkökulmasta. Hyppää kyytiin!

Millaista on elämä ratikkakaupungissa?

Ratikka muuttuu silmiemme edessä suunnitelmista tamperelaisten arjeksi. Alta löydät artikkeleita monesta näkökulmasta ja pääset seuraamaan Ratikan elämää niin somessa kuin mediassakin.

Instagram-kuva käyttäjältä tampereen_ratikka

Tampereen Ratikan vaunun muotoilun arvoja ovat ajattomuus, toimivuus, viihtyisyys ja esteettömyys. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kahvat ja kaiteet ovat oikealla korkeudella, matkustamossa ei ole teräviä kulmia tai sitä, että pysäkeillä ja vaunussa on hyvä valaistus. Tänään 3.2. juhlistetaan suomalaista muotoilua, kun liput liehuvat Alvar ja Aino Aallon ja suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun kunniaksi. 🇫🇮 🥳 Miten muotoilu näkyy Ratikassa? 🚋 💡 Käyttäjälähtöinen muotoilu on ollut mukana vaunun suunnittelun ja valmistuksen kaikissa vaiheissa. 💡 Tampereen Ratikka on rakennettu Tampereelle, tamperelaisten tarpeet silmällä pitäen ja yhdessä tamperelaisten käyttäjäryhmien kanssa. 💡 Tamperelaiset ovat päässeet äänestämään mm. Ratikan väristä ja kuosisuunnittelijasta. 💡 Vaunun materiaalivalinnoissa on kiinnitetty erityishuomiota turvallisuuteen, kestävyyteen ja ylläpidon helppouteen. Materiaalit ovat lähes 100 prosenttisesti kierrätettäviä. Tampereen raitiovaunut on suunnitellut ja valmistanut Škoda Transtech Kajaanin Otanmäen tehtaallaan. Vaunujen muotoilusta vastaa suomalainen Idis Design Oy. @smartartic @idisdesign Kuva: Samu Rytkönen/Tampereen Raitiotie Oy #TampereenRatikka #ratikka #raitiovaunu #Tampere #joukkoliikenne #muotoilu #esteettömyys #käyttäjälähtöisyys #tram #tramway

Tampereen Ratikka (@tampereen_ratikka) julkaisi Instagramissa