Tervetuloa
Ratikka-aikaan!

Ajankohtaista

Artikkelit

Ratikan taide

Lajinsa ensimmäinen

Ratikka-aika -verkkojulkaisu valottaa sinulle Tampereen Ratikka-arkea ja kertoo tarinoita niin matkustajien kuin Ratikan tekijöidenkin näkökulmasta. Hyppää kyytiin!

Millaista on elämä ratikkakaupungissa?

Ratikka muuttuu silmiemme edessä suunnitelmista tamperelaisten arjeksi. Alta löydät artikkeleita monesta näkökulmasta ja pääset seuraamaan Ratikan elämää niin somessa kuin mediassakin.

Instagram-kuva käyttäjältä tampereen_ratikka

Sehän on Lyyli - Lajinsa ensimmäinen! 👏😍 Tasan vuosi sitten Tampereen Ratikan vaunukalusto saatiin täysilukuiseksi, kun lajinsa ensimmäinen raitiovaunu palasi takaisin kotipesään. 🚋 🤩 Aiemmin ensimmäinen vaunu oli toimitettu Tampereelle osittain keskeneräisenä, jotta lopulliset säädöt ja käyttöönotto päästiin tekemään vahingoittamatta sen sisustusta. Niiden jälkeen se palautettiin takaisin Škoda Transtechin Otanmäen tehtaalle varusteltavaksi. Vuosi sitten se toimitettiin takaisin Tampereelle. 🚛 TRO01 on lajinsa ensimmäinen monessa merkityksessä. Se on paitsi Tampereen Ratikan historian ensimmäinen vaunu myös kansainvälisesti ainutlaatuinen testiratikka "Lyyli Living Lab". Se kuljettaa siis matkustajia normaaliin tapaan, mutta samalla sitä käytetään uusien palveluiden, teknologioiden ja matkustuskokemusta parantavien innovaatioiden testaukseen. Sitä varten Lyylin matkustamossa on nykyään laitekaappi ja näyttöjä. 🧪💻 Kuvat: @pasitiitola / Tampereen Raitiotie Oy @smartartic #TampereenRatikka #ratikka #Tampere #smartarctic # raitiovaunu #tram #Lyyli #LajinsaEnsimmäinen #varikko

Tampereen Ratikka (@tampereen_ratikka) julkaisi Instagramissa