Tervetuloa
Ratikka-aikaan!

Ajankohtaista

Artikkelit

Ratikan taide

Lajinsa ensimmäinen

Ratikka-aika -verkkojulkaisu valottaa sinulle Tampereen Ratikka-arkea ja kertoo tarinoita niin matkustajien kuin Ratikan tekijöidenkin näkökulmasta. Hyppää kyytiin!

Millaista on elämä ratikkakaupungissa?

Ratikka muuttuu silmiemme edessä suunnitelmista tamperelaisten arjeksi. Alta löydät artikkeleita monesta näkökulmasta ja pääset seuraamaan Ratikan elämää niin somessa kuin mediassakin.

Instagram-kuva käyttäjältä tampereen_ratikka

Ratikka on saapunut Keskustorille! Tämä ei ole kuitenkaan Tampereen Ratikka vaan Ratikkakahvila, jonka herkuista pääsemme nauttimaan heinäkuussa. Vaunun sisällä on 30 asiakaspaikkaa ja sen eteen tulee 150 neliön terassi. Myynti tapahtuu erillisestä kontista, joka tuodaan paikalle myöhemmin. Kahvilan toiminnasta vastaa Brander Oy. Itse vaunu on alunperin kotoisin Tampereelta, mutta se on viettänyt parhaat vuotensa Helsingissä. Tampereen Valmetin tehdas kokosi Helsingin liikennelaitokselle 40 kappaletta nivelraitiovaunuja, kun Helsingin kaupunki uudisti raitiovaunukalustoaan vuosina 1973-75. Tampereelta toimitettiin Helsinkiin vielä toinen setti (42 kpl) nivelraitiovaunuja vuosina 1983-87. Vaunut suunnitteli sisustusarkkitehti, huonekalusuunnittelija, teollinen muotoilija, opettaja Olavi Hänninen. Hänninen suunnitteli raitiovaunusta oranssiharmaan. Väri ei kuitenkaan miellyttänyt helsinkiläisiä ja väritys palautettiin vihreäkeltaiseksi. Tampereella saadaan kuitenkin nyt nauttia vaunusta sille alunperin suunnitellussa värissä. #TampereenRatikka #ratikkakahvila #kahvila #Tampere #ratikka #raitiovaunu #keskustori #Brander #VisitTampere

Tampereen Ratikka (@tampereen_ratikka) julkaisi Instagramissa